Syyskauden ensimmäinen takki on valmiina. Ruskatakki lämmittää sekä värillään, että villaisuudellaan. Molempia lämpöominaisuuksia tarvittiin tänään, kun osaan maata on jo satanut ensilumi. Täällä etelässä tosin ikkunasta katsoen näytti kauniilta ja aurinkoiselta, mutta tuuli antoi jo esimakua tulevasta talvesta.

RUSKA

- Ravelryssä -

Ohje: Annabelle cardigan by Katya Wilsher (rav.linkki)

Lanka: Cascade 220, n.400 g

puikot: 5 mm

Viimeiset varastossa olleet Cascadet huhuilivat heti tämän mallin perään, kun siihen Ravelryssä törmäsin. Tykkäsin kovasti neuleen pintakuviosta ja rouhesta syksyisestä ilmeestä. Mun mielestä lanka ja etenkin sen väri sopivat tähän erinomaisesti.

Ja varsin mukava takki tuli; ainoastaan se harmittaa, ettei lanka riittänyt täyspitkiin hihoihin. 3/4-hihaiset takit kyllä näyttävät kivoilta, mutta kaipaan hihojen lämpöä ihan ranteisiin asti. Napit ovat vanha kirpparilöytö vuosien takaa; metallisia, pronssinvärisiä ja juuri sopivasti kahdeksan kappaletta. Ompelin ne heti paikoilleen neuleen valmistuttua ja sovitusvaiheessa huomasin nappien killittävän söpösti rivissään, mutta nurjalla puolen neuletta :) Ja eikun alusta uudelleen...