Minä jään harvoin jumittamaan mihinkään malliin, en ole ikinä jaksanut toistaa samaa ohjetta montaa kertaa. Nyt kuitenkin olen ajautumassa sekä Baktus että pitsimyssy -jumiin. Kaksi Baktusta on jo valmiina ja kolmas suunnitteilla. Ja näitä myssyköitä vaan yhtäkkiä syntyi monta peräkkäin. Hyvä malli muuten, suosittelen!

PITSIMYSSYT

Ohje: Garnstudio/Drops

HARMAA : Sirdar snuggly dk, 85 g. Puikot 3.5 mm. Koko S/M

VALKOINEN :  Indiecita baby alpaca, 55g. Puikot 2.5mm. Koko L/XL

VIHREÄ: Novita Nalle aloevera, 65 g. Puikot 3.5 mm. Koko S/M

Kivoja ja oikein käyttökelpoisia pipoja! Ja toimii monenlaisella langalla! Ohje oli selkeä ja helppo; en tehnyt muita muokkauksia kuin lyhennyksen. Lyhensin jokaista pipoa n.2-3 cm alkuperäisestä, etteivät putoa päästä.

Harmaa pipo meni äidille, valkoinen ja vihreä jäävät itselle. Vihreä pipo on testattu räntäsateessa ja tuulessa ja oli yllättävänkin lämmin pitsin reikäisyydestä huolimatta. En ole koskaan aikaisemmin neulonut mitään Nallesta, ja täytyy sanoa, ettei ollut hullumman tuntuista lankaa. Vihreän pipon kaverina on myöskin paljon käytetty Lacy baktus, jonka olen tehnyt Annin värjäämästä rouheasta villalangasta.

Viime viikolla tein myös lyhyen ja tehokkaan Helsingin reissun. Matkaoppaana suurkaupungissa toimi Särmä. Kiitos kovasti! Keskiviikko-iltana nautiskeltiin Juha Tapion konsertissa sekä käytiin pikaisesti Fiina-neuleen alessa. Torstai kului muita upeita lankakauppoja kierrellen ja illalla ehdittiin piipahtaa vielä Cafe Ursulan neuletapaamisessa. Hauskaa oli nähdä monta neulojaa piiiitkkään pöydän ääressä!

Ja ne ostokset...

Tässä saaliini:

1 kg Gjestal topp´t tå:ta varastoon (tunikaksi?). Oli niin halpaa, et oli pakko ostaa;)

400 g Rowan felted tweediä neuletakiksi

100g scoppel-wolle Zauberball sukkalankaa huiviksi yhdessä

50 g Dropsin alpacan kanssa

Kuvasta puuttuu vielä kaksi purppuran väristä Maija-kerää, jotka ovat jo puikoilla matkalla pipoksi.

Lisäksi kannoin kotiin maailman ihanimmat saappaat. Varokaa kuolan valumista näppikselle ;)