Isotkin tytöt saa välillä leikkiä prinsessoita ja tämä mekko on sitä varten.

MOHAIRMEKKONEN

ravelryssä

ohje: Rebecca design team

(saatavilla SK 10/09)

lanka: GGH kid 185 g (!!!)

puikot: 5 mm

Se on päällä henkäyksen kevyt ja seittimäinen, mutta lämmittää silti suloisesti. Siinä on istuva ja napakka yläosa ja alaosassa on tilaa ja runsautta reippaasti (suosittelen erityisesti kaikille raskaanaoleville; tämän alla kantaa vaikka kolmosia ilman että mistään kiristää :) Se on siis täydellinen mukavuusvaate yhdistettynä joustaviin legginsseihin.

Tykkään kovasti ja varmasti käytän. Väri oli ainoa, mikä meni hieman metsään. En ole lainkaan sinisävyisen lilan ystävä, vaikka taas punaisempi purppura kohentaa koko ajan osakkeitaan lempivärieni joukossa. Tilatessani lankaa Priimasta, toivoin hartaasti saavani punertavamman sävyn, joka Helenan ihanassa mekossa on. Mutta toisin kävi ja tähän on tyydyttävä. Yritän totutella väriin ja jos en millään onnistu, uskaltaudun värjäyspuuhiin.

Ohjeesta poiketen tein mekkoni (taas) pyörönä ja apinoin Helenaa vaihtamalla tylsän joustinneuleen rinsessaneuleeseen. Hihat tein sileää neuletta ribbauksen sijaan. Helma on ohjetta pidempi ja helmassa oleva kaksinkertaisen neuleen osuus on myös hieman ohjeen mittaa pidempi. Kauniin nirkkoreunavirkkauksen pääntieltä ja helmasta jätin mielenterveydellisistä syistä tekemättä (=virkkasin ja purin x 100 enkä saanut aikaiseksi kaunista nirkkoa. Lopulta lanka oli niin takussa ja omat hermot niin riekaleina, että katsoin parhaakseni lopettaa. Sovitaan vaikka, että tää ois liian prinsessa, jos tässä ois niitä nirkkojakin ;)