Täällä ihan oikeassa Jaanamaassahan tehtiin kesän aikana kylppäri- ja saunaremonttia. Vanha ja alkuperäinen "spa-osasto" vuodelta -82 ei houkuttanut ja kaakelitkin olivat osittain murtuneet. Onneksi isäni on ihan mahtavan kätevä remonttimies ja tekaisi minulle uuden ja ihanan kylpyhuoneen sekä saunan toiveideni mukaisesti. Äiti ja minä toimimme apumiehinä ja sovussa saatiin vanha hakattua hajalle ja uutta rakenneltua.

Uudessa kylppärissä on ollut ilo peseytyä; kaikki tuntuu niin puhtaalta ja omanlaiselta ja lattialämmitys houkuttelee vilukissan myös lempeään aamusuihkuun.  Katossa olevat pienet spotit riittävät mainiosti valaisemaan suihkuttelijan ja lisävaloa saa sitten toisesta valaisimesta esim.pyykkipuuhiin.

Lattiat ovat suklaanruskeaa laattaa, seinät kermanvalkoista.

Kalusteet ja yksityiskohdat ovat puuta sekä suihkuseinä ja saunanovi savulasia.

Katto on kuultomaalattu valkoiseksi.

Teräksisissä pienemmissä koreissa säilytetään pesuaineita ja tarvikkeita, iso teräslankakori ja muovinen kori ovat pyykkejä varten.

Isän nikkaroima puinen teline shampoille yms.muille tarvikkeille.

Saunaan piti ensin vain uusia lauteet, mutta koska haaveenani on ollut tummanpuhuva, savusaunamainen tunnelma jo pidemmän aikaa, pistettiin lopulta koko saunakin uusiksi. Nyt syksyn tullen se lämpiääkin melko ahkerasti.

Rakastan istua lämpimässä saunassa tummia seiniä tuijottaen ja tervantuoksuista löylyvettä kiukaalle heitellen...

Kyllä nyt tytön kelpaa!