Syksyinen luonto innosti neulomaan huivin ruskan väreissä. Ja ovathan ne ruskan sävyt nykyään melkein ykkösvärejä mun vaatekaapissani.
Clapotis-huivilla on mun neulomishistoriassa ihan oma tärkeä merkityksensä; se oli aikanaan ensimmäisen neuletyö, jonka löysin neuleblogien kautta. Olin jo jonkin aikaa lueskellut blogeja ihaillen ja olin aivan innoissani löytäessäni suomennoksen ohjeesta. Pian clapotiksen neulomisen jälkeen perustin oman blogini, mutta kyseistä huivia ei koskaan tullut esiteltyä täällä. Se on lehmuksenvihreästä woolista neulottu. Ensimmäinen clapotikseni on ollut kovassa käytössä ja tykkään hurjasti tämän huivin mallista ja ideasta. Eläväinen, hieman ehkä jopa raidoittuva lanka on kuitenkin parasta tähän malliin, siksi päädyin toistamaan itseäni ja kutaisemaan toisenkin clapotiksen. Ja nyt mulla on sopiva huivi lempparimyssyni seuraksi.

2892406254_0cc104377c.jpg?v=0

- CLAPOTIS -

Ohje: Kate Gilbert  Knitty syksy-04 ja
suomennettuna täällä
Lanka: Villamokan Mokkasukka, sävy Lea
n.160 g
puikot: 3.5 mm
koko: hmm...kaksi kertaa kaulan ympäri ja solmuun:)

2869706195_b8353797cd.jpg?v=0

2891567983_254b2ef351.jpg?v=0

Mä en edes pingottanut tätä huivia, otin suoraan käyttöön vaan. Lanka on sopivasti pehmeää ja ryhdikästä ja värit on jotenkin kauniin luonnolliset. Jätin tarkoituksella lankaa vähän jäljelle, jos vaikka tekisin kirjoneuletumput tai pipon vielä huivin kaveriksi.

Vietän viimeisiä lomapäiviä kotikotona ja kauhukseni huomasin eilen, etten ottanut tarpeeksi lankaa mukaan. Meinasi ihan alkaa ahdistaa, mutta onneksi tälläkin kylällä on pieni lankakauppa. Polkaisin jopolla kauppaan ja hain muutaman kerän lankaa baskeria varten. Nyt sekin on jo melkein valmis, täytyy joko alkaa hidastaa tahtia tai purkaa ja kutoa kahteen kertaan :) On tämä kamala tauti, koko ajan on käsien käytävä. Maanantaina saatan shoppailla enemmänkin, suuntaamme äipän kanssa Helsinkiin ja ajattelin katsastaa muutaman lankakaupankin. Ehdotuksia ja vihjauksia hyvistä lankakaupoista ja tarjouskoreista otetaan vastaan.

Kiitos kaikille ihanille synttäri- ja kummiusonnitteluista! Lämmittivät mieltä ja ilostuttivat kovasti. Pikkumies voi hyvin ja on ylisuloinen!