Mulla on kylmistä säistä huolimatta jo hirveä hinku neuloa ja suunnitella kevät- ja kesävaatetusta. Haaveilen ihanista hulmuavista kesähelmoista (lähinnä kankaisista; haluaisin sellaisen 50-lukulaisen tanssilavamekon, jossa olisi timmi vyötärö ja runsas, ilmava helma), kauniista topeista ja kevyistä neuletakeista sekä kevätkengistä. No, olen minä nyt pääsiäisen pyhinä nauttinut noista kauniin aurinkoisista talvipäivistäkin ihan innolla, mutta kyllä niitä lämpimiä ilmoja jo ootellaan.

B-my-butterfly :ksi nimetty toppini valmistui muutamia päiviä sitten ja ensireaktio ennen pingotusta oli kova pettymys. Olin ladannut siihen kovasti onnistumisen edellytyksiä ja kun se ei päällä näyttänyt toivotulta, harmitus oli suuri. Pingotuksessa kuitenkin yläosa lakkasi kiemurtelemasta ja kuvion/pilkkuosion auetessa kokokin muuttui täysin sopivaksi. Vastoin alkuperäisiä suunnitelmia, tein vielä joustinneulehuolittelut hihansuihin ja kaula-aukkoon ja niiden jälkeen toppi jo kökötti päälläni justiinsa niin kuin olin ajatellutkin. Kiva jutska! Nyt me ollaan kavereita ja ootellaan yhessä lämpimiä kesäkatuja.

Cotton-viscosesta sen verran, että lanka on kerällä ja valmiina neuleena taivaallista. Kaunis kiilto, pehmeää ja laskeutuvaa ja jotenkin ylellistä. Mutta sen neulominen ei ainakaan itselle ollut nautinto, ennen kuin vasta loppupuolella. Lanka rispaantui ja hajosi herkästi osiin, sekä työssä roikkuneet päättelemättömät langanpäät hajosivat prosessin aikana ihmeelliseksi höytyläksi. Niiden päättely oli sitten hankalaa sekin. En myöskään usko, että olisin saanut kelvollista lankaa käyttööni, jos olisin kovasti joutunut keskeneräistä työtä purkamaan. Mutta kuitenkin nyt, kun prosessi on takanapäin, langasta tykkään ja toivon, että se pysyy pesuissa hyvänä.

2360314353_b865c2a0e6.jpg?v=0

B-MY-BUTTERFLY

ohje: oma inspiraatio
lanka: Garnstudion cotton-viscose, n. 290 g
puikot: 3 mm

2361148364_19905068ca.jpg?v=0

2361147752_6a1b5a3841.jpg?v=0

2360313765_a8cd2815c8.jpg?v=0

Älkää välittäkö tukasta; oon kuvissa just heränny ja vaan vähän pörröttänyt kuontaloa kuvausta varten. Kampaajalla käynti olis aiheellinen!