Tänä kesänä ei ole montaakaan kesäneuletta valmistunut. Mutta tämä ainokainen kesätoppi on sitäkin ihanampi. Kim se sitten osaa suunnitella hienoja ja herkkiä neuleita.

Tämä neule oli ensimmäinen, joka sattui silmään uusimmasta neuleohjesarjasta, Mistystä. Ravelry on pullollaan kauniita toteutuksia herkissä sävyissä. Ohjeen lanka oli Rowanin maitolankaa, pastellisävyissä. Langan värikartta ei oikein miellyttänyt, joten vaihtoehtoja miettiessä meni hetki. Lopulta päädyin Sandnesin mini duettiin, enkä kadu. Väriksi valikoitui tumma laventeli. Lanka on siis puuvillan ja villan sekoitetta ja vaikka kyseessä on kesäneule, otin riskin tuon villan suhteen. Useista puuvillaneuleistani on tullut kovia ja jäykkiä, joten toivoin villalta pehmeyttä ja joustoa. Olen tyytyväinen valintaani; sain joustavan ja mukautuvan neuleen, joka on kyllä liian lämmin näihin helteisiin, mutta palvelee varmasti erinomaisesti muutaman asteen viileämmissä keleissä. Tai jopa talvella pitkähihaisen trikoopaidan kaverina.

Tein topin yhtä kokoa normaalia pienempänä, koska halusin tästä istuvan. Saumoja en taaskaan halunnut, joten tämä on tehty pyörönä. En myöskään saanut sopivia ja kauniita ohjeen mukaisista hihoista. Päädyin siis tekemään hihatkin omalla tavallani eli poimin silmukat kädenteiltä ja lyhennetyin kerroksin neuloin pienet holkkihihat. Ja tykkään.

Äippä otti niin kivoja kuvia, että pakko laittaa monta:)

ARIELLE

- Ravelryssä -

Ohje: Kim Hargreaves, kirjasta Misty

Koko: 32"

Lanka: Sandness mini duett, 210 g

puikot: 2.5 mm

 

Pakko oli tehdä vielä asuun sopivat korvikset. Tässä on oikein "käsityötä", liimasin Etsystä ostetut akryylikukkaset korvispohjaan ja se oli siinä ;)

Nyt tällä tyttösellä on edessään kolme työyötä ja sen jälkeen neljän viikon kesäloma! Mahtava tunne! Aion lomallani rentoutua, neuloa, lukea ja viettää aikaa ystävien kanssa. Sen lisäksi järjestelen rakkaan ihmisen rippijuhlia, lähden huippuseurassa Kuusamoon ihastelemaan Suomen kaunista luontoa sekä teen pienen ulkomaanmatkan Riikaan! Toivottavasti kesä jaksaa jatkua vielä elokuun.

Iloisia hetkiä kaikille!