Mun neulevuosi alkoi muutamalla pienellä, mutta sitäkin ihanammalla ja onnistuneemmalla työllä.
Mun kodin lattiat on tosi kylmät ja olen kaivannut villasukkien lisäksi jalkoihin lisälämmikettä. Nähdessäni Tellun tekemiä tossuja, olin myyty. Tollaiset mullekin, kiitos! Nämä neulottiin viime vuoden viimeisinä päivinä, mutta huovutus ja koristukset tämän vuoden puolella.
Nää on NIIN ihanat; lämpimät, söpöt ja Jaanamaiset. On ehkä pakko tehdä toisetkin.

3162165635_9891b5b21a.jpg?v=0

HUOPATOSSUKAT
Ohje: Käspaikka, muokkaukset kuten Tellu neuvoo
Lanka: Fritidsgarn, 120 g
Puikot: 6 mm
lisäksi: huovutus pesukoneessa 30 asteen ohjelmalla,
koristeena vapaavirkatut pyörylät pellavalankaa ja napit Karnaluksista Tallinnasta

Uuden vuoden kunniaksi pengoin lankavarastojani oikein urakalla. Muutamaan paitaan löytyy langat omasta takaa, muuten koko lankavarastoni koostuu sekalaisista langoista, joita on n. 1-5 kerää kutakin laatua. Siispä paljon pipoja, lapasia ja huiveja pitäisi tehdä, jos lankavarantoja haluaisi pienentää. Hyvä alku tälle oli, kun kolme muhkeaa kerää poistui laatikosta ja sai tehtävän pakkaspäivien lämmöntuojina.

3162165639_f9313ff212.jpg?v=0

MARENKI-SETTI

Lanka: Hjertegarn Milano (80 %villa 20 % alpakka)
100g pipoon ja 200 g kaulanlämmittimeen
Puikot: 8 mm (pipo) ja 12 mm

Halusin muhkean kaulanlämmittäjän/kaulurin paksusta langasta ja ainaoikeasta. Onneksi muistin kauan aikaa sitten jostain alesta hamstratut Milanot, valmista ja lämmintä tuli äkkiä. Halusin käyttää koko langan, joten neuloin kahdesta kerästä niin pitkän kun sain ja ompelin ne päistä yhteen. Nyt kauluri syntyy kiepauttamalla tekele kahdesti tai kolmasti kaulan ympäri ja taatusti pärjää näissä ihanissa pakkassäissä!  Tän vois myös kieputtaa hartioiden ympäri lämmikkeeksi, jos haluaa. Tai imettävät ihmiset vois käyttää tissinlämmikkeenä ulkoillessa. Hirveesti käyttömahdollisuuksia :)

Pipo on neulottu poikittain, tasona. Loin 25 s ja tein joka toisen kerroksen lyhennettynä, jolloin hattu sai oikean muodon. Sitten vaan takasaumaan ommel ja tekele päähän.  Nyt ulos testailemaan.

Kiitos edellisten postausten kommenteista, ootte muruja!
Onko ääkkösten kanssa vielä ongelmaa..? Itse näen jo tekstit oikeanlaisina, mites te..?