Jo kuukauden päivät valmiina ollut perusneuletakki pääsi kuvauksiin. Tästä ei ole mitään ihmeellistä sanottavaa; kiva perusmalli, päätyy varmasti ahkeraan arkikäyttöön. Lanka on Novitan jotain kampanjalankaa, Siljaa, puuvillasekoitetta, joka pöllysi neuloessa hirveästi. Tykkään langan pinnasta, se sopii tällaiseen ainaoikein neuleeseen hyvin. Ja yllättävän kivalta tuntuu päälläkin, ei kutita ja on puuvillasekoitteeksi melko lämpimän tuntuinen. 

Takin ohje oli helppo ja selkeä. Ylhäältä alas, muutama lyhennetty kerros kaarrokkeeseen ja parit kavennukset vyötärölle. Hihat posotettiin menemään ilman kavennuksia. Tein ohjeeseen omat vakiomuutokset; pari tuumaa lisää mittaa sekä selkään että hihoihin.

3420756489_7b789d0657.jpg

 

GARTER YOKE CARDIGAN

Ravelryssä

Ohje: Melissa LaBarre, Knit 1 fall/winter

Lanka: Novita Silja, 400 g

puikot: 4.5 mm

muuta: puunapit (10 kpl)

 

3420756503_48bf5d6016.jpg

Takin oikea väri on jotain näiden kahden kuvan väliltä. Ylimmässä kuvassa takki on kauniisti puettu päälle ja alimmassa näette esimerkin "näin ei kuvata neuleita", ensin röhnötetään takin kanssa sohvalla ja sitten noustaan mitään suoristelematta kameran eteen. Hienoa.

Koska olen perusneuleiden suurkuluttaja, voisin ajatella joskus neulovani toisen tällaisen, jostain ihanasta silkkisekoitteesta vaikkapa... ehkä keltaisen...