Ihastuin tähän Cascade 220:n rehellisen vihreään sävyyn ja tilasin takillisen verran lankaa varastoon. Sitten näin huikean hienoja toteutuksia tästä mallista ympäri Ravelryä ja niin lanka ja ohje yhdistyivät. Tuloksena oikein käyttökelpoinen ja lämmin neuletakki, jonka kaarrokekuviosta tykkään tosi paljon. Testatttu käytössä sekä äidin että minun toimesta:)

Tein matkan varrella samoja muokkauksia kuin monet muutkin tämän takin neuloneet. Vaihdoin ohjeen mukaiset ainaoikeat ja helmineuleet reunuksissa 2o2n-ribbiksi sekä kaarrokkeen "karhunvatukkaneuleen" helmineuleeksi. Lisäsin myös "valesaumat" sivuille neulomalla kahdella silmukalla nurjaa. Inhoan neuleessa oikeita saumoja, mutta nämä saumat jotenkin miellyttävät silmää...

Olin tilannut lankaa vain 400 g ja jouduin "kikkailemaan" hihojen kanssa hieman saadakseni mahdollisimman hyvin koko lankamäärän käytettyä. Loin hihasilmukat virkkaamalla (=provisional cast on) ja neuloin muutaman kerroksen sileää. Sitten liitin tyngät hihat kaarrokkeeseen ja neuloin takin muuten valmiiksi. Lopuksi purin tuon aloituslangan hihoista ja jatkoin neulomalla ylhäältä alaspäin niin pitkään kun lankaa riitti. Ja sain kuin sainkin pitkät hihat, joskin ylimääräinen tuuma ei olisi ollut pahitteeksi. Parempi kuitenkin näin, 3/4 hihoilla tulee vielä nyt liian kylmä!

VIHREÄÄ VILLAA

-Ravelryssä-

ohje: Garnstudiolta

lanka: Cascade 220, 400g

puikot: 4.5 mm ja 5mm