Pitkästä aikaa puikoilta hyppäsi melkoinen pettymys. Uusi ja uljas (ja vähän erikoinen) neuletakkini oli hauska neuloa ja mielikuvissani näin itseni tyylikkäänä viilettämässä kaupungilla sen kanssa. Mutta valmis tuotos ei sitten alkuunkaan vastannut mielikuviani. Kaulus römpsötti ihan mahdottoman rumasti ja takin yläselkä  veti kokoon liikaa. Mutta yhden illan tuskailun jälkeen sain takin onnistuneesti "muokattua" ja itse asiassa pidän siitä jo kovasti. Harmi, etten älynnyt ottaa prosessivalokuvia tästä illasta:)

Pingotus auttoi yläselän kanssa. Nyt se ei kiristä eikä vedä kokoon, vaikkakin muutaman silmukan lisäys ei olisi ollut pahitteeksi. Kaulusta en saanut millään hyväksi ennen kuin karusti ompelin kappaleet yhteen. Nyt neule on vedettävä pään yli, mutta ei se tahtia haittaa. Saatan kyllä hankkia jotkut keveät napit tuohon kaulukseen yksityiskohdaksi. 

Lankana Novitan uutuus luxus stone osoittautui kelpo villaksi. Se on erittäin löyhäkierteistä ja muutamaa saumaa ommellessa lanka katkeili kuin hahtuvalanka. Tämän vuoksi en uskaltanut alkaa purkamaan tuota selkäosaa enkä kaulusta. Neuloessa lanka kuitenkin kesti hyvin ja tuntuu mukavalta ja erittäin lämpimältä. Toivottavasti tää ei huovu kainaloista kun hikoilen ;)

2831839955_b9976c4984.jpg?v=0

- LONGORIAS SOMETHING -
ohje:  Katarzyna Tarasik ; ohje blogissa
 (ohje Ravelryssä)
lanka: Novita luxus Stone 350 g
puikot : 4.5 mm

Ohjeesta otin silmukkamäärät ja idean. Muuten tein omin päin. Vartalo ja hihat on tehty pyörönä ja liitetty sitten yhteen raglankavennuksia varten. Palmikossa on "kierrot" ohjetta tiheämmin ja kaula-aukko on hieman avarampi. Kaula-aukon ja niskan muotoilut tehty lyhennetyin kerroksin.

2831839943_bd232cb14b.jpg?v=0

2831839949_f09429b722.jpg?v=0

2831839957_a4d7b409a1.jpg?v=0

Ei vienyt viime viikkoinen pakkasyö kesäkukkia mennessään. Mulla on nyt takapihalla kesä ja kesäkukat ja etupihalla syksy. Laitoin eilen koristekaalia ja kanervaa (vai mitä callunaa se on..?) parvekelaatikkoon ja puksipuun ruukkuun koristamaan sisääntuloa. Samalla siivoilin ja haravoin neulasia taas kahden ison säkin verran. Kyllä nää pihahommat kauniina päivänä on niin kivoja. Ja vielä kun kävin Nellihepan kanssa metsässä juoksentelemassa niin eipä tarvinnut illalla unta odotella...