Tämän talven viimeiset hatut esittäytyy. Tämän jälkeen tulee toivottovasti kevät ja kesä, ettei tällaisia lämmikkeitä enää tarvita.

Isä toivoi pipoa ja sai kaksi koekappaletta. Molemmat osoittautuivat mieluisiksi ja molempia oli myös mukava tehdä.

TURN A SQUARE

Ohje: Jared Flood,

ladattavissa Ravelrystä

Lanka: Gedifra extra soft merino,

alle 100 g

puikot: 4 mm

Simppeli ja todella nopeatekoinen peruspipo. Lankana sama kuin omassa Ameliessani, ei taatusti kutita, mutta menee kovassa käytössä nuhjuisen näköiseksi helposti. Hyvä pipo kepeään pakkaseen.

MM-LIBEREC

Ohje: oma,

kavennukset Typyn Jaques Cousteau -piposta

Lanka: Novita florica ja Gjestal baby ull yhdessä,

reunuksessa sisäpuolella sublime cashmere merino silk dk

Puikot: 3.5 mm(?)

 

Tämä pipo on suunnattu vähän kovemmille pakkaskeleille, siksi se on neulottu tiiviiksi kahdella langalla. Tykkään myös tosta tweedmäisestä pinnasta minkä kaksi ohutta ja eriväristä lankaa muodostaa. Pipon reunuksessa on sisäpuolelle leveähkö reunus pehmolankaa; näin otsaa ei kutita ja korvien kohdalle tulee paksu ja tiiviimpi reunus lämmittämään. Tämäkin oli melko nopeatekoinen, valmistui muutaman hiihto- ja  mäkikisan aikana MM-kisoja katsellessa. Kavennukset lainattu Typyn hienosta pipomallista, kiitos!

 

RINSESSA-MYSSY

Ohje: Ulla 3/08

Lanka: Hjertegarn alpaca silk, 80 g

Puikot: 3 mm

Oma myssykkäni. Mukava ja pehmeä. Tein tätä aina muiden töiden välissä silloin tällöin. Sopiva välipalatyö. Hieman löysä reunuksesta, eli ei sovellu hurjiin pakkasiin eikä tuuliin.

Loppuun kiitos Amelian ja Mairen saamista kehaisuista, niistä tulee aina niin hyvälle tuulelle! Kiitos kiitos kiitos!

Ja kiitos myös tunnustuksista, joita olen saanut! Nekin lämmittävät kovasti mieltä, mutta pysyn tylsällä linjallani, enkä jakele niitä eteenpäin...