Tämä neule syntyi kesän kuumimmilla helteillä; aloitin neulomista juhannuksen tietämillä ja lopettelin heinäkuun lopulla. Niihin aikoihin ei tarvittu edes tällaista vilpoista ja ilmavaa neuletakkia, mutta ilmojen hieman viilennyttyä tämä on päässyt käyttöön ja hyvältä tuntuu. Tää on oikein passelia seuraa mekkojen ja toppien päälle. Nyt alkaa jo vain olla liian kylmä niihinkin yhdistelmiin...

Tykästyin jo kauan aikaa sitten takin esikuvana olleeseen puseroon, lähinnä tämän ihanan kukkamaisen pitsin vuoksi. Itse pusero ei kuitenkaan houkutellut, varsinkin kun tarve kevyelle takille oli kovempi. Yhdistelin mielessäni pitsin ihaniin, blogistaniasta mieleen jääneisiin neuleisiin (kuten Sinin ja Jatan takit) ja valitsin langaksi jo kauan varastoissa marinoituneen soija-bambulangan.

Takki on neulottu pyörönä kainaloihin asti, olat yhdistetty kolmen puikon päättelyllä ja hihat tehty ylhäältä alaspäin poimimalla silmukat kädenteiltä ja neulomalla lyhennetyin kerroksin pyöriömäistä muotoa alkuun. Kädenteiden viimeistelyt on neulottu i-cord päättelyllä.

Lopputuloksesta tuli oikein mainio; löysä ja vilpoinen lanka sopii malliin ja pitsistä pilkistää kivasti alla oleva vaate läpi. Kuvissa takin alle joutui jo yhdistämään pitkää, sen verran kirpakat on alkusyksyn ilmat :)

GLASGOW LACE CARDIGAN

- Ravelryssä -

ohje: omaa ja lainattua,

(pitsikuvio IK:n syksy 2006 )

lanka: Hjertegarn ribboo, 350 g

puikot: 4 mm