Viime viikonloppuna harrastettiin äipän kaa kokeellista käsityötä. Vapaalankahuovutus oli molemmille ihan uusi laji, mutta pakko oli koittaa. Marraskuun Kotiliedessä oli ohje tähän paneeliverhoon ja Tampereen messuilta hankin varta vasten tähän projektiin muutaman vyyhdin ohutta pirkkalankaa. Koko sunnuntaiaamu tähän menikin, jouduttiin kolme kertaa pyörittämään koneessa ennenkuin huovutustulos oli sopiva. Mutta helppoa ja kivaa oli ja lopputulokset on nyt molemmilla ikkunaa koristamassa.

Lankaa siis vaan kieputeltiin vapaasti tiivispintaisen lakanan päälle. Sitten vaan rullalle ja kumilenkeillä kiinni. Koko komeus sukkahousun lahkeeseen (hurraa niksipirkka!) ja koneeseen. Me laitettiin kaksi kertaa 40 asteeseen ja kerran 60 asteeseen. Kääröistä tehtiin varmaan aluksi liian tiukkoja, koska eka pesun jälkeen verho ei ollut huopunut juuri lainkaan. Tässä rullaa jo availlaan viimeisen pesun jälkeen. Muutamasta paikasta piti omaa verhoani neulahuovuttaa, että itsepäisimmätkin lankalenkit pysyvät paikoillaan.

2093048999_3d169ba9dc.jpg?v=0

Itselleni tein tämän ruskean verhon ja lopputuloksen voitte kuvitella edellisen postauksen kuvaan, punaisen verhon takaa pilkistämään. Tykkään!

Tässä äipän valkoinen versio, toimii kivasti näköesteenä kadulle, ettei lenkkeilijät näe suoraan sisään.

2093049005_0ab0de6d86.jpg?v=0