Pääsiäisestä se alkaa virallisesti, kevät! Ihanalta tuntuu, kun purot solisevat ja maa sulaa hiljalleen. Omalla takapihallakin on jo terassi näkyvissä, lumikerrokset antavat vihdoin periksi.

Tämä keväinen neuletakki valmistui isommilta osiltaan jo hiihtolomareissulla, mutta viimeistelyt jäivät muutamaksi viikoksi. Nappien ompelun sain aikaiseksi suorittaa viime viikolla ja nyt minulla on pirteä kevättakki.

Ohje oli tosi hyvä ja en muistaakseni tehnyt minkäänlaisia muokkauksia. Tyydyin jopa 3/4 hihoihin, ja ne tuntuvat ihan toimivilta. Lanka on yksi villalankasuosikeistani, hieman rouhea Nagano, josta myös tämä takki on. Eikä ole muuten nyppyyntynyt tms. kovasta käytöstä huolimatta. Rakastan tässä neuleessa yksityiskohtia, kierretyin silmukoin tehtyjä jousteita, kaunista "simpukkaneuletta" ja omasta mielestäni oikein onnistunutta nappilistaa pienine nappeineen. Myös hihojen istutus ja sauma onnistui erinomaisesti. Pingottaa ja höyryttää en taaskaan jaksanut, pistin takin vaan päälle :)

MILLEFIORI CARDIGAN

- Ravelryssä -

ohje: Andrea Pomerantz, IK kevät -09

lanka: Gjestal Nagano, n. 370 g

puikot: 3.5 mm

napit:  muovia, kirpparilta

Pääsiäisenä olen saanut nauttia rentouttavista vapaapäivistä kotikotona. Päivät ovat täyttyneet reippaista kävelylenkeistä äipän kanssa, herkuttelusta ja hyvästä ruoasta, sekä neulomisesta tietenkin. Seuraava, samansävyinen projekti on jo melko pitkällä. Tästä tulee iki-ihana Manu, lankana Rowan felted tweed.

Nyt vapaat päättyvät ja työt kutsuvat. Rentouttavaa pääsiäismaanantaita kaikille!