Viime viikonloppu vierähti iloisissa merkeissä laivareissulla. Muutaman työkaverin kanssa tehtiin päivä Tukholmassa risteily ja yleisen hauskanpidon lisäksi löydettiin muutama mainio kauppakohde.

Itse olin ajatellut vain haahuilevani Tukholmassa tuon muutaman tunnin ajan; ehkä olisin piipahtanut muutamassa vaatekaupassa ja loput ajasta kuluttanut kaupunkia katsellen ja kahviloissa herkutellen. Onneksi yksi puuhakas työkaverini oli ottanut selvää Tukholman käsityö- ja askartelutarviketarjonnasta, joka yllätti siis iloisesti. Ja kaikki kaupat sijaitsivat ihan kevyen kävelymatkan varrella!

Ensimmäinen kohde oli Östermalmstorgetilla sijaitseva Pärlshoppen. Kaunis helmi- ja korutarvikeliike, josta napsittiin pieniin kippoihin muutamia kaunokaisia kotiin tuomisiksi.  Ostin elämäni ensimmäiset swarowskit sekä yksittäisiä koristeellisia helmiä mm. korvakoruiksi. Liike oli kaunis ja toimi ehkä enemmän visuaalisena nautintona kuin huippumahtavana tarvikkeenhankintapaikkana.

Seuraava kohde sai sitten meidät kolme näpertelijää huokailemaan ja kiljahtelemaan innosta. Mahtava Panduro Hobby Kungsgatanilla tarjosi kaikkea mitä toivoa saattoi. Liike oli iso ja nettikauppakin näytti ensivilkaisulta ihan toimivalta. Jo pelkkä korutarvikeosasto oli vaikuttava.

Mukaan tarttui mm. ihanaa metsäneläin kangasta, vispipuuron väristä polvekenauhaa, muutamat korunosat, leimasimia sekä paperi- että kankaanpainantaan ja lahjapaperia.

Näiden lisäksi poikettin kahdessa keskustan kangaskaupassa, mutta sieltä pääsin ulos ostamatta mitään. Lopuksi nautiskeltiin voimaannuttavat herkut kahvilassa ja suunnattiin onnellisin mielin laivaan tutkimaan aarteitamme ja ideoimaan uutta risteilyä samalle suunnalle.