Ihanainen Manu-takkini valmistui jo yli kuukausi sitten, mutta harmikseni se ei ole päässyt käyttöön lämpimien kelien ansiosta. Viikonloppuna ompelin napit paikoilleen ja hikoilin kuvausten ajan. Ei auta kuin siirtää tämä muru kaapin hyllylle ja ihastua siihen sitten todella syksyn tullen.

Manu oli ohjeena mahtava; paljon kivoja yksityiskohtia ja hyvin kirjoitettua tavaraa. Kaunis, simppeli muoto muutamin nerokkain lisin.

Muokkauksia ei juurikaan tarvinnut tehdä. Tykkäsin kovasti i-cord reunuksista ja -napinlävistä, niillä sai ihanan huolitellun ilmeen. Taskut on myös kivat ja niissä on varmasti ihana lämmitellä kohmeisia käsiä talven tullen.  Tein ensin taskut ohjeen mukaan ja saumasinkin ne jo paikoilleen. Ne olivat kuitenkin aivan valtavat säkit, joten purkaminen oli väistämättä edessä. Aloitin alusta ja poimin kolmanneksen vähemmän silmukoita, silti niissä riittää kokoa.

Saumojen vihaajana päätin kokeilla taskujen neulomista suoraan paikoilleen. Taskun silmukat poimittiin etukappaleen alareunasta ja neulottiin oikeaan kokoon. Sen jälkeen olisi saumattu sivut. Itse päädyin neulomaan joka kerroksen alussa ja lopussa yhden taskun silmukan ja yhden etukappaleen silmukan reunan (pystysuunnassa) oikein yhteen, jolloin tasku neuloutui ja saumaantui suoraan paikoilleen. Tykkään!

Pääntien vekit antavat takille juuri sen oikean ilmeen. Yleensä en takerru pikkuseikkoihin, mutta symmetriasta tykkään. En siis voinut tehdä vekkejä vain yhteen suuntaan niin kuin ohjeessa vaan neuloin molemmat suunnat peilikuvina. Tuossa takakuvassa näkyy kuinka vekit vaihtavat suuntaa takakappaleen keskellä.

Lankana Rowan felted tweed, mulle uusi tuttavuus. Upeaa lankaa; kevyttä, kuohkeaa, lämmintä ja riittoisaa. Ehdottomasti saatava lisää tätä!

Ja kuvia, joissa viikonlopun tuuliolot heiluttaa helmaa ja hiuksia:)

MANU

-ravelryssä-

Ohje: Kate Davies

ostettavissa hänen sivuiltaan

Lanka: Rowan felted tweed, 350 g

Puikot: 4 mm

puunapit