Uusi suosikkipaitani valmistui juuri joulun alla ja ollut siitä asti uskollinen lämmittäjäni. Kerrankin sain jotain valmiiksi juuri oikeaan käyttöhetkeen; tämä paita on ollut korvaamaton kireinä pakkaspäivinä.

Ohjeen löysin Ravelrystä ja langat hankin heti ohjeen bongattuani. Lanka on suursuosikkia maailmalta; Cascade 220. Ja tätä lankaa ei turhaan kehuta! Ihanan pehmeää ja kuohkeaa perusvillaa runsaassa värivalikoimassa. Ja hintakin varsin kohtuullinen. Nyt mulla on tätä lankaa myös sinapinkeltaisena sekä metsänvihreänä :) Omani olen ostanut Secretwoolista.

Harmaassa ilmassa valkeaa lunta vasten ei meinaa tummanruskea paita erottua, mutta uskokaa pois, tää on IHANA!

KÄPYPAITA

-Ravelryssä-

Ohje: Asteroid B 12 by Maggy Vremec

lanka: Cascade 220; 450 g

puikot: 5 mm

 

Ohjeesta poiketen neuloin kaikki kappaleet hihoja myöten pyörönä ja tein "tikapuuneulokseen" aina kolme tikapuuta pystysuuntaan neljän sijasta. Jotenkin se näytti omaan silmään kivammalta. Lyhytkaulaisena vierastan korkeita poolokauluksia, joten siitä tein matalamman ja hieman väljemmän. Ja tein kaarrokeosaan lyhennettyjä  kerroksia, ettei kaula-aukko kiristä ja niska saa tarpeeksi korkeutta.

Tikapuita oli hauska neuloa ja neuleen vartalo-osa istuu mukavasti päälle noiden nurjien kylkiosioiden johdosta. Toisaalta taas neuleesta tuli jotenkin erittäin joustava, ja sen alle mahtuu vaikka useampikin kerros lämmikettä. Testattu on pakkasessa niin laskettelurinteessä sekä kävelylenkeillä.