Vilma heitti mua V-kirjaimella ja haastoi kertomaan kymmenen veemäistä asiaa itsestäni ja elämästäni ;) Kirjain tuntui aluksi vaikealta, en meinannut millään keksiä mitään. Hetken kirjainta pyöriteltynä asioita rupesi kuitenkin pulppuamaan mieleen ja kirjoittelinkin eilen reilun tunnin tätä postausta. Lopuksi hienosäätövaiheessa sormeni painoi jotain nappia, ja kaikki teksti katosi. Jos kiroilisin, niin joku V:llä alkava sana olisi voinut lipsahtaa...

Nyt kuitenkin uudella yrityksellä, jos saisin tämän julkaisuun asti.

villa

Rakastan villaa. Neuloessa villa on parasta; kevyttä, kuohkeaa, ei narsku eikä narise ja on helposti muokattavissa. Yleensä villaneuleet eivät kutita minua, kutian enemmän karvaisten alpakkalaatujen ja mohairien vuoksi. En voisi kuvitellakaan käyttäväni muusta materiaalista kuin villasta neulottuja tumppuja, kaulaliinoja ja pipoja. Villasukkia käytän melkein koko vuoden ympäri ja kotona oleskelen resuisissa villahousuissa. Hamstraan markettien alennusmyynneistä villasilkkikerrastoja kilpaa mummojen kanssa. Suosittelen, ohuet villapökät lämmittävät housujen tai hameen alla ihan eri tavalla kuin muut pitkikset

.

vanhat tavarat /asiat

Tykkään sisustaa vanhoilla huonekaluilla ja tekstiileillä. On ihanaa koluta kirppareita ja tutkia vanhoja esineitä. Jos valittavana olisi uusi tai vanha vastaava asia/esine, valitsisin sen vanhan. Ja vaikka ostankin myös uutta, toivon aina löytäväni jotain vanhahtavaa, modernia sisustusta kammoan. Nykyään luen melko vähän, mutta melkein kaikki suosikkikirjani kertovat sotien ajan suomalaisten elämästä ja tarinoista. Jotenkin karuudessaan ja niukkuudessaan se aikakausi kiehtoo.

vihreä

Ruskean ohella suosikkivärini. Pidän monenlaisista väreistä, mutta vihreä pitää aina pintansa hyvänä perusvärinä. Se toimii niin vaatetuksessa kuin sisustuksessa. Vihreän lukemattomat sävyt on edustettuna luonnossakin ympäri vuoden. Tällä hetkellä tumma oliivinvihreä on suosikkini, mutta kevään tullen pirtsakka nurmikonvihreä nostaa päätään. Vihreä väri virkistää ja rauhoittaa samaan aikaan. Vihreät karkitkin maistuvat paremmille kuin muun väriset…

valinnat

Olen maailman heikoin valitsija ja päätöksentekijä. En tiedä johtuuko tämä siitä, että olen horoskoopiltani vaaka. Aprikoin ja punnitsen mielessäni eri vaihtoehtoja pitkään.  Saatan kuluttaa pitkän tovin kaupassa ihmetellen erilaisia jogurtteja ja ruokakermoja osaamatta valita minkä ottaisin. Sama pätee aamuisin vaatteiden valintaan. Jonain päivänä kaikki sujuu hienosti, mutta huonon valintapäivän aamuna vaihdan vaatteita moneen kertaan, vaikka olisin vain menossa vartin matkan pimeässä töihin.

Nyt olen jo hieman parantanut päätöksentekokykyäni. Muistan kuitenkin monta tapausta, joissa olen mm.. puhelimitse kieltäytynyt kyläilystä, illanvietosta tai päivän retkestä jonnekin esim. seuraavan päivän aikaisen työvuoron vuoksi. Saman tien puhelun päätyttyä, olen katunut päätöstäni ja soittanut perään. Ystävät oppivatkin tämän melko pian ja osasivat odottaa uutta soittoani.

vauvat

Nuorempana olen ollut aivan hullaantunut vauvoihin ja mennyt spontaanisti jututtamaan heitä ja heidän äitejään. Tämä hulluus onkin poikinut mulle aivan ihanan perheen ystäväksi. Hulluus toi mukanaan myös ammatin ja nykyään pallerot kuuluvat elämääni päivittäin. Nykyään en enää ole mikään vauvahullu, mutta jotain maagista niissä silti on. Vastasyntyneen katseessa on jotain viisasta, sellaista voimaa mitä ei isommilta enää löydy. Ja mikään ei kuulosta niin hauskalta kuin ensimmäiset jokellukset. Yövuoroissa vauvojen maagisuus ja ihanuus saattaa kuitenkin olla hetkellisesti katkolla, kun pikkuihmiset kiljuvat stereona ja kädet ei riitä kaikkien hyssyttämiseen.


Jotta ei menisi kuvattomaksi jutuksi. Vilppu ja Jaana surffaa blogistaniassa.

3063922296_b0a893b9e0.jpg?v=0

vuorotyö

Vihattu ja rakastettu vuorotyö sopii mulle tällä hetkellä todella hyvin. Vaikka unirytmi sekoittuukin välillä ja päivystysvuorot saattavat venyä pitkiksikin, pidän tästä kovasti. On ihanaa viettää välillä vapaita arkisin, asioiden hoitaminen on silloin helppoa ja kaupoissa selviää ilman ruuhkia. Iltavuorojen vapaina aamuina saan parhaiten tehtyä kotihommia, kuten siivousta, mitä en enää työpäivän jälkeen jaksa. Töissäkin työtehtävät vaihtelevat vuoron mukaan, ja joka vuorossa on oma tunnelmansa.

vapaapäivät

Kaikkihan nyt vapaapäivistä tykkää. Mulla on kaksi tapaa viettää laatuvapaita. Jaana-päivistä on ollut juttua aikaisemminkin; silloin ei yleensä lähdetä minnekään, vaan nautiskellaan kotona neuloen, surffaillen netissä ja puuhastellen kaikkea mistä itse pitää. Ei tiskata, pyykätä, siivota, eikä laiteta ruokaa. Ihanaa rentoutusta. Näitä päiviä riittää yleensä yksi kerrallaan ja toisena päivänä voi jo sitten ulkoilla, kierrellä kirppareita, tavata kavereita ja ehkäpä tehdä niitä kotihommiakin :)

vaatteet

Rakastan vaatteita ja omistan niitä melko paljon. Vaatteissa tärkeintä on mukavuus ja omannäköisyys. Inhoan pinkeyttä ja kiristystä. Kulutan välillä paljonkin aikaa pukeutumiseen, vaikkei sitä useinkaan lopputuloksesta huomaa. Lempparivaatteita ovat hameet, neuletakit ja saappaat. Myös tunikat viehättävät. Housuja omistan vain muutamia (ulko- ja villahousujen lisäksi). Minulla ei ole mitään varsinaista tyyliä, vanhahtavista vaatteista tykkään kuitenkin eniten. Haluaisin olla niin rohkea, että uskaltaisin laittaa päälle välillä erikoisiakin yhdistelmiä. Huomaan kuitenkin välillä aristelevani pukeutumisen suhteen. Jos nyt saisin valita, laittaisin päälleni korkeavyötäröisen villakangashameen valkoisella pitsisellä alushameella varustettuna. Ohut neuletakki ja vanhat näyttävät korut seuraksi.

Jos tilaa olisi, haluaisin kodinhoitohuoneen ja sen viereen pukeutumishuoneen.

vesi

Parasta janojuomaa ja luksusta, että sitä saa Suomessa hanasta edullisesti.

Jos vedestä ei olisi maailmassa pulaa, lilluisin suihkussa pitkiä jaksoja kerrallaan nauttien virtaavasta vedestä. Tykkään uimisesta makeissa luonnonvesissä, merestä en innostu. Haluaisin monen vuoden tauon jälkeen alkaa harrastaa talviuintia, mutta ehdottomasti saunan jälkeen. Uimahalleissa en viihdy, poikkeuksena vesipuistot. Niissä jaksan oikeassa seurassa leikkiä silakkaa  vaikka yhdeksän tuntia putkeen ;)

vanhemmat

Mun elämän tärkeimmät ihmiset. En uskalla edes kuvitella millaista elämä olisi ilman heitä.

Tuki ja turva, aina luotettavat. Viihdyn heidän kanssaan tosi hyvin. Asettavat aina meidät lapaset etusijalle kaikessa tekemisessään. Tosi rakkaat.