Aloitin huhtikuun loppupuolella toiveikkaina neulomaan hellemekkoa ja ajattelin olevani aivan liian ajoissa. Nyt kuitenkin helteet saapuivat ja mulle tuli kiire päätellä viimeiset langanpäät upouudesta kesäkaveristani.

Mekon ohje on selkeä ja lopputulos näyttävä; ihastuin Ravelryssä ihaniin ruskeisiin toteutuksiin jo viime syksynä ja hankin langat. Ostin ohjeen alkuperäistä pellava-puuvillalankaa hyvin vastaavaa schachenmayrin cotton lineniä, saatavilla olleista väreistä eniten silmää miellytti tämä vaalea turkoosi. Olin aikeissa värjätä tämän ruskeaksi, mutta toisaalta mekon raikas väritys miellyttää nyt näinkin. Mekko-osa söi tuhottomasti lankaa ja kerät hupenivat. Onneksi en lähtenyt lyhentämään tätä tunikamittaan, sillä vastaavasti yläosaan riitti muutama kerä.

Tein muuten aivan ohjeen mukaan, mutta hihoista halusin (jälleen!) saumattomat. Hihasilmukat on siis poimittu kädenteiltä ja neulottu lyhennetyin kerroksin muotoonsa. Tykkään kovasti näistä pienistä holkkihihoista! Pelkäsin myös, että vyötärö lörpähtää melko painavan helmaosan ansiosta muodottomaksi ja tein siksi vyötärölle reikärivin kiristysnauhaa varten. Varastoistani löytyikin juuri sopivan värinen silkkinauhan pätkä, joka istuu paikalleen hyvin.

Lopputulos on melkoista tyttötyttösöpöilyä, mutta olkoon. Mä en osaa näemmä pukeutua muuten kuin tyttömäisesti tai mummomaisesti:) Myös toinen turkoosinen neule on valmiina; Manusta tuli aivan ihana, mutta myös aivan liian kuuma näille kesäkeleille. Napitkin puuttuvat, joten kuvia tarjoillaan sitten jonain sateisena ja koleana päivänä.

HELLEMEKKO

- Ravelryssä -

ohje: Rebekka-lehti , nro 36

lanka: Schachenmayr nomotta cotton linen, 680 g

puikot: 4.5 mm (helma)

4.0 mm (yläosa) ja 3.5 mm (reunukset)

satiininauhaa vyötäisille

 

Pihalla näkymät muuttuvat päivittäin; noin neljä päivää sitten lemmikin lehdet putkahtivat suuriksi ja näkyviksi ja kaksi päivää siitä oli kukatkin jo auenneet. Mulla soi suvivirsi päässä jatkuvana toistona. Ihana ihana kesä!