Kivaa syksyä kaikille! Vaikka syksyn harmaus ja valon puute latistaakin intoani valokuvata, olen muuten nauttinut syksyn kuulaista päivistä.

Talvi lähestyy ja on ihanaa vaihtaa puuvilla- ja muut kesälangat rouheisiin ja lämpimiin villoihin. Topit ja kevyet neuleet eivät enää inspiroi, vaan mielessä pyörii villatakit, pipot ja lämpimät huivit.

Itselläni olisi nappeja vaille valmiina puuvillainen neuletakki, joka kuitenkin saa odottaa käyttöä todennäköisesti ensi keväälle asti. Enää en villatta tarkene. Puikoillani on tällä hetkellä tekeillä hihoja vaille valmis mohairtunika, joka iski tästä postauksesta päähän kuin se kuuluisa metrinen halko. En malta odottaa sen valmistumista!

Jotain valmista on kuitenkin kuvattunakin; nuorin kummipoikani sai käytännölliset synttärilahjat täyttäessään kokonaisen yhden vuoden! Perussukkien ja -lapasten lisäksi tikuttelin yhdellä automatkalla herralle harmaan pöllöpipon. Pipon ohje on muuten omasta päästä, mutta pöllöt ovat pompanneet pipoon Kate Davisin ihanasta pöllöpaidasta (ravelrylinkki).

Pipo oli helppo toteuttaa. Tein reunuksen poikittain. Neuloin ainaoikeaa sopivan kokoiseksi "ringiksi" ja poimin silmukat ringin yläreunasta. Reunarinki on edestä hieman kapeampi ja levenee korvien kohdalta niskaan, jotta pieni ei paleltuisi. Edustaan tuli kolme pöllöherraa ja muuten pipo on ihan sileää neuletta.  Kovassa käytössä pipo on jo ollutkin!

- HU-HUU PIPO -

ravelryssä

lanka: Sandness Alfa, n.80 g

puikot: 5 mm

lisäksi 6 nappia kieroiksi silmiksi

Nyt taas korujen ja mohairunelman kimppuun! Kiitos kaikille spa-osaston kommenteista :)