Tammikuun puolivälissä valmistunut Amelia pääsi vihdoin julkaisuun. Kaverikseen se sai uuden kesämekkoni, Mairen.

Kuvia "ei niin kesäisistä tunnelmista", viikonloppuna puhalsi kylmät tuulet...

 

AMELIA-neuletakki

(Ravelryssa)

Ohje: Laura Chau, Knitty talvi -08

Lanka: Gedifra extra soft merino, 450 g

Koko: S

puikot: 4.0 ja 4.5 mm

muuta: 8 pientä nappia

 

 

MAIRE -kesähelmat

Kaavat: joka tyypin kaavakirjasta

omin sovelluksin

Kangas: Eurokankaan palalaarista

muuta: vetoketju toisessa sivussa

 

 

 

 

Amelia on ollut valmistuttuaan erittäin ahkerassa käytössä. Se on täydellisesti istuva perusneuletakki, joka on kaiken lisäksi niin pehmeä, ettei kutittele topinkaan päällä. Lanka oli uusi tuttavuus, pehmeää ja kauniisti neuloutuvaa, mutta harmikseni myös melko helposti nyppyyntyvää. Nyt jo helmassa ja hihansuissa nyppyjä on selvästi havaittavaissa.

Tykkään tässä takissa kaikesta; tumma teräksenharmaa väri sopii moneen vaatteeseen ja takki on ohut, lämmin ja kevyt päällä. Neuloin takin ihan ohjeen mukaan, mutta jälleen kerran lisäsin reippaasti pituutta sekä vartalo-osaan, että helmaan. Halusin napituksen alemmaksi, joten lisäsin nappeja ohjeen suositusta enemmän. Neuletakki tehtiin kokonaan pyörönä, joten saumat loistivat taas poissaolollaan. Saumattomuuden lisäksi kierretyt silmukat joustinneuleissa tekevät takista viimeistellymmän näköisen. Ohjeessahan ei ollut minkäänlaisia vartalomuotoiluja, muotoilut saadaan aikaan noiden joustinneuleiden avulla. Suosittelen, nopea tekoinen ja erittäin käyttökelpoinen!

Huomasin kuvissa, että takin helmat näyttäisivät olevan eri tasolla. Oikeasti ne on ihan samanmittaset, oon varmaan nykinyt niitä tossa kuvausten aikana. seliseli.

Maire-kesämekkoonkin olen enemmän kuin tyytyväinen. Juuri sellainen perusvaate hellekesään (sellainenhan saadaan tänä vuonna!), kun halusinkin. Kaavat on sovellettu joka tyypin kaavakirjasta. Yläosa on kirjan perusyläosan kaava, avarsin vain kaula-aukkoa hieman lisää. Ohjeesta poiketen tein yläosaan vuorin samasta kankaasta, ettei se jäisi liian ohueksi ja ryhdittömäksi. Helmaosa on muokattu kirjan ohjeella alaosan kaavasta. Ohjeessa vetoketju oli sijoitettu hameen taakse, mutta halusin sen tulevan kainalosta alas sivusaumaan. Nyt se on käden alla sopivasti piilossa ;) Vetoketju asettui jo kohtalaisen siististi, mutta vieläkin siinä olisi parantamisen varaa.  Kaula-aukkoon lisäsin lopuksi pienen rypytyksen venytetyn kuminauhan pätkän avulla.

Nyt alan odotella räntäsateen loppumista ja kevään tuloa ihan tosissaan!