Itselläni on ollut jo pitkään sellainen periaate, etten juurikaan tee tilauksesta neuletöitä. Olen huono inspiroitumaan toisten pyynnöstä ja tiettyjä aikatauluja noudattaen. Nyt kuitenkin tein poikkeuksen, kun entinen työkaverini pyysi pian syntyvälle vauvalleen villaista haalaria. Ja mukavahan tätä oli neuloa, en ole pitkään aikaan neulonutkaan mitään pikkuihmisille, vaikka niitä tässä lähipiirissä onkin.

Ainoat toiveet mitkä "tilaaja" esitti, oli että väri saisi olla luonnonvalkoinen tai ruskea ja että jonkinlaiset palmikot koristaisivat haalarin pintaa. Päädyin katsomaan suuntaa ikivanhasta Novitan vauvaliitteestä ja palmikothan ovat Paraphernalia-sukista (ravelry-linkki) tutut. Tein kaikki osat pyörönä, joten saumaa tuli ainoastaan muutaman sentin osalta haaraan. Hihan silmukat poimin kädentieltä ja neuloin kohti ranneresoria. Tein koon 60 cm mukaan, mutta lisäsin hieman pituusmittoihin. Ja tein pidemmät resorit, jotka voivat alkuun olla käänteillä.

Olen tosi tyytyväinen haalariin ja haikein mielin saattelin sen eilen kohti uutta määränpäätään. Toivottasti se on mieluinen ja lämmittää hellästi uutta käyttäjää.

VILLAA VAUVALLE

- ravelryssä -

Ohje: sekoitus monesta

lanka: Gjestall baby ull, n. 200g

puikot: 2.5 mm ja 3 mm

muovinapit