Viikonlopun korukurssista innostuneena päädyin kuvaamaan muutaman muunkin lähiaikojen tekeleen. Jos neuleista jää muutama vuosittain kuvaamatta, niin koruissa sama määrä on lähes kymmenkertainen. Ja korujen kuvaaminen on NIIN vaikeaa...

Vietin viime lauantain emalikorukurssilla Annin kanssa. Homma oli helppoa ja koukuttavaa; valmiille kuparipohjille tupsuteltiin sirottimella emalivärejä ja lasihelmiä ja koko komeus n. 800 asteeseen sulamaan. Lopputulos ei aina vastannut alkuperäisiä odotuksia, mutta iloisiakin yllätyksiä koettiin korujen jäähdyttyä.

Kuvassa osa saaliista, muutama koru on jo matkannut kohti uusia kotejaan...

Pienistä rinkuloista saattaa muotoutua magneetteja tai hiuspinnin koristeita, eläinhahmoista joko riipuksia tai koristeita vaikka pipoihin. Iso renkula päätyy omaksi kaulakoruksi ja toisen vastaavan annoin jo ystävälleni.

Tässä isossa riipuksessa on kuparipohjan päällä ensin valkoinen ohut emalointi, josta kupari kuumetessaan puskee vihreää väriä läpi. Jäähdytyksen jälkeen pintaan on sipaistu vielä ohuelti turkoosia ja poltto on toistettu. Nauha uupuu vielä.

Koruinnostus sai uutta puhtia, kun päädyin eräänä vapaapäivänä lajittelemaan sekaiset korumateriaalini siististi uusiin kirkkaisiin laatikoihin. Nyt näkee taas, mitä missäkin on ja homma sujuu huomattavasti sutjakammin.

Toinen innostuksen herättelijä on ollut paikkakunnalle avattu askartelu- ja helmikauppa Mulperi & Helmiäinen. Muutaman kerran olen siellä jo helmiä ja tarvikkeista silitellyt. Mukava uutuus Salon käsityötarviketarjontaan! Sieltä hankin myös aasialaista kristallia kirkkaana ja savunvärisenä, joista syntyi äidille synttärimuistaminen. Kristalleja jäi vielä sen verran, että taidan saada niistä itsellenikin auringossa kauniisti välkkyvän rannenauhan.

Koruvaijerissa hopeoituja helmiä, aasialaista kristallia ja hopealukot.

Kaulakoru, jossa akryylikukka, hematiittihelmiä sekä hopeoitua metallilankaa ja -ketjua. Tykkään. Näitä syntyy varmasti lisää lähiaikoina.

Turkoosi silkkiin solmittu makeanvedenhelminauha sterlinghopeisilla osilla. Ajateltu pidettävän kaulassa rinkula ja lukot eteenpäin. Helmet ovat erittäin voimakkaan turkooseja, harmi etten saa vangittua helmien upeaa väriä kuvaan.

Jotain, minkä kamera vangitsee, on syksyn upea väriloisto. Onneksi sateen välissä aurinkokin pilkahtelee ja luonto tarjoaa mahtavia sävyjään. Nyt lenkille!